fredag 27. mars 2015

Emalje-Balje

En emaljert balje har mange bruksområder, og er uunnværlig for de som dyrker den landlige og nostalgiske livsstilen. Sammen med en vannmugge slår den an stemningen på gjesterommet nå når feriesesongen står for døren.

Ved hjelp av en såpe i en nostalgisk såpekopp,en vaskeklut og en håndduk, og vannet i emalje-baljen, kan gjesten kjenne den primitive livsstilen på kroppen, når en ikke har tilgang på dusj, men må ta en gammeldags kroppsvask. Ingen har til nå tatt skade av det!

Også på det enkle og provisoriske kjøkkenet kan vaskebaljen brukes. Oppvaskbørsten av tre overgår de moderne kostene av plast, som en kjøper i supermarkedet.  Denne kosten gir en riktigere håndbevegelse og en mykere og bedre vask av koppene. Unn deg selv å kjenne forskjellen! Børstehodet er utskiftbart og en får kjøpt nytt børstehode i butikkene som fører kosten. Slå et slag for miljøet med det samme!


Mine håndbroderte og håndheklede- og strikkede duker blir aldri utsatt for maskinvask. Slik maskinell behandling syns jeg er å vise manglende respekt for den som har brukt timer på det sirlige håndverket. Den gamle og tradisjonsrike såpen som også mormor brukte i håndvasken, kjøpes med 2 såpestykker i esken, og duger fortsatt i dag. Den fjerner flekker og småtøyet blir rent.

( dette innlegget er ikke sponset )