onsdag 3. september 2014

DETALJER FRA KJØKKENET


Kjøkkenet er først og fremst et praktisk rom. Men spør du folk hva slags forhold de har til kjøkken, så vil du få svar som tyder på at det er mye følelser knyttet til dette rommet. For mange har kjøkkenet vært det viktigste samlings- og oppholdrommet i familien.
KJØKKENET ER ET ROM FULLT AV GODE MINNER


Hva er det vi forbinder med kjøkkenet? Kan det være smak, lukter og forventninger om gode måltider? Eller en hjemmeværende mor som ventet ved grytene da en som barn kom hjem fra skole og lek? Eller er det de gode samtalene rundt bordet?


KRUKKER OG GLASS


Gammeldagse krukker og glass er mer enn beholdere for nødvendige matvarer. De er også katalysatorer for framkalling av gode minner.


SJARMERENDE PYNTEGJENSTANDER


Alle husker vel mor og mormors små pyntefigurer og morsomme salt- og pepperbøsser?


PRAKTISKE KJØKKENREDSKAPERPå loppemarkeder kan en lete etter kjøkkenskatter, flotte redskaper som en får for en slikk og ingenting.NOSTALGISKE GJENSTANDER AV SINK SLÅR OGSÅ AN TONEN PÅ KJØKKENET


EN KLESKLYPE AV TRE


Ved hjelp av metalltråd og en tang for metallarbeider, kan en treklesklype fort omgjøres til en praktisk innretning for oppheng av hånduker og lignende. Det passer godt inn i et landlig og nostalgisk kjøkken.