onsdag 3. september 2014

DETALJER FRA KJØKKENET


Kjøkkenet er først og fremst et praktisk rom. Men spør du folk hva slags forhold de har til kjøkken, så vil du få svar som tyder på at det er mye følelser knyttet til dette rommet. For mange har kjøkkenet vært det viktigste samlings- og oppholdrommet i familien.




KJØKKENET ER ET ROM FULLT AV GODE MINNER


Hva er det vi forbinder med kjøkkenet? Kan det være smak, lukter og forventninger om gode måltider? Eller en hjemmeværende mor som ventet ved grytene da en som barn kom hjem fra skole og lek? Eller er det de gode samtalene rundt bordet?


KRUKKER OG GLASS


Gammeldagse krukker og glass er mer enn beholdere for nødvendige matvarer. De er også katalysatorer for framkalling av gode minner.


SJARMERENDE PYNTEGJENSTANDER


Alle husker vel mor og mormors små pyntefigurer og morsomme salt- og pepperbøsser?


PRAKTISKE KJØKKENREDSKAPER



På loppemarkeder kan en lete etter kjøkkenskatter, flotte redskaper som en får for en slikk og ingenting.



NOSTALGISKE GJENSTANDER AV SINK SLÅR OGSÅ AN TONEN PÅ KJØKKENET






EN KLESKLYPE AV TRE


Ved hjelp av metalltråd og en tang for metallarbeider, kan en treklesklype fort omgjøres til en praktisk innretning for oppheng av hånduker og lignende. Det passer godt inn i et landlig og nostalgisk kjøkken.

mandag 1. september 2014

LESEKROKEN

Det er fint å ha et fast sted å lese på. Du skal sitte godt, ha bra lys og trives der du sitter.


BØKER KAN VÆRE BÅDE VAKRE OG SPENNENDE


Bøker er en fin ting å ha. Både som en vakker gjenstand som får boligen til å se hyggeligere ut. Men det virkelig magiske med bøker er at du kan foreta reiser i ditt indre mens du leser.






TA FRAM NOE GODT Å DRIKKE ELLER SPISE

Sett deg godt til rette, gjerne med noe godt å spise eller å drikke. Her er det egendyrkede tomater, som smaker så godt at de kan erstatte annet smågodt.





HJEMMELAGET OMSLAG AV GRÅPAPIR
Disse to bøkene har et nydelig tekstmessig innhold. Men jeg likte ikke omslagene. De så ut som gjør-personlig-suksess-bøker fra 1980-tallet, og hadde sterke farger. Derfor kledde jeg bøkene inn med gråpapir, som ga dem et nostalgisk utseende. Jeg limte på kopier av bilder som jeg setter pris på. Bøkene har vært flittig lest, og de ligger også ofte framme, fordi jeg syns de har blitt fine.


GI ROSENE EVIG LIV



Hvem ønsker seg ikke en rosenhage? ....med de skjønne blomstene som er full av symbolikk og ynde. Jeg holder på å få det ønsket oppfylt. I år kom de rosene jeg har plantet med full kraft. Jeg ser fram til neste sommer da klatrerosene skal bre seg oppover og utover hekker, grønne vegger og buer.
















ROSENE KAN TØRKES
Jeg lar rosene "leve" et fortsatt liv, etter at de har stått i hagen eller i en vase inne. Er det snakk om stilkroser som har stått i en vase, henger jeg dem opp i et mørkt rom, opp ned. Etter en stund blir de tatt inn i stuen og på ny satt opp i en vase. Nå som tørkede roser. Men jeg fjerner de visne grønne bladene som sitter på stilken.



















Eller jeg fjerner hele stilken og legger de tørkede rosene på glass.
















FRISKE ROSEBLADER:
Men jeg tar også vare på løse roseblader. Særlig verdsetter jeg roseblader fra rosesorter som har sterk duft. Rosebladene har en visuell verdi fordi de er vakre. I tillegg sprer de den gode duften ut i rommet. Jeg bruker å holde skålen med roseblader, mens jeg løfter på bladene. Luften frigjøres og jeg trekker pusten godt inn.  












Men roseblader som er tørket er også svært dekorativt, særlig de som får en dyp rød farge, setter jeg ekstra pris på.